Goed om te weten
Kwaliteitsproducten van de dierenarts
Deskundig advies
Scherpe tarieven
€ 3,95 verzendkosten
Betaling met iDeal

Volg ons op facebook

 

Staart en maneneczeem (SME)

De oorzaak van SME is de knut (culicoïde), een nauwelijks met het oog te ontwaren mug. De knut laat zich vooral zien op warme dagen in de vroege morgen of tegen het einde van de dag, in de schemering. De knut komt vooral voor in een bosrijke omgeving.

Het paard dat last heeft van SME heeft een overgevoeligheid ontwikkeld voor het speeksel van de knut. 

Er zijn veel middelen in de handel. Veelal gaat het om middelen die de stugge harde huid verzachten en bijdragen aan het genezen van de wondjes. Ook gaat het vaak om middelen die op de vacht aangebracht worden en afstotend werken op de knutten. Het meest probate middel dat tot nog toe gebruikt werd is de eczeemdeken.

Sinds kort is echter het middel C4H in de handel. Cool4Horses is een middel dat ontwikkeld is op basis van onderzoek dat bij de WUR (Wageningen Universiteit) door de afdeling immunologie is uitgevoerd.  De werkzaamheid van C4H is gebaseerd op het in vivo remmen van één van de stappen van de allergische enzymcascade. C4H voorkomt zo de allergische reactie van het paard op het speeksel van de knut (inhibatie).

C4H Voedingssupplement wordt dagelijks met het voer gegeven. Het voorkomt de allergische reactie van het paard op de knut.

C4H Olie wordt alleen gegeven op het moment dat er toch irritatieplekken ontstaan. Op dat moment kan de olie ingebracht worden op de geirriteerde plekken. Dan is het verstandig om ook de dosering van het C4H Voedingssupplement te verhogen. 

Er zijn geen producten in deze categorie.
Uwdierenarts Webshop © 2024